Vragen? 0165 - 349 480 Snel en vakkundig advies
GraphicALL systems: één leverancier, altijd de juiste oplossing

Zo optimaliseert u het orderpicking proces

Het soepel verlopen van uw orderpicking proces is essentieel voor een goedlopende business. Om het proces te verbeteren kunt u bijvoorbeeld aanpassingen maken in de orderpicking methode, afstanden in het magazijn minimaliseren óf additionele apparatuur toevoegen. 
 

Wat is orderpicking?

Orderpicking is het verzamelen van de producten van een pakbon. De magazijnmedewerker, ook wel orderpicker, haalt de producten uit de schappen en zorgt dat deze bij elkaar worden gevoegd tot een bestelling. Het is hierbij belangrijk dat de orderpicker aangeeft welke producten hij uit de schappen pakt, zodat de voorraad te allen tijde klopt. 

Het verzamelen van producten kan volgens verschillende methodes. Deze zijn als volgt:

 • Per order
  De magazijnmedewerker rondt eerst een gehele pakbon af voordat hij/zij aan een nieuwe begint. Dit gebeurt met één of meerdere medewerkers.
   
 • Per artikel
  Hierbij focust een medewerker zich op bepaalde producten die hij verzamelt voor meerdere pakbonnen. Medewerkers uit diverse zones werken samen om de pakbonnen compleet te maken.
   

Uw orderpicking proces verbeteren

Het is van belang dat het orderpicking proces soepel en zorgvuldig verloopt. Wilt u verbeteringen aanbrengen in uw orderpicking proces? Lees dan onderstaande tips!

 1. Minimaliseer afstanden in het magazijn
  Zorg dat uw magazijn op een logische manier is ingericht. Pas de indeling bijvoorbeeld aan aan productgroepen en productklassen zodat deze eenvoudig zijn terug te vinden voor de magazijnmedewerkers. De medewerkers hoeven zo minder afstand af te leggen waardoor het orderpicking proces sneller verloopt.
   
 2. Kies een passende orderpicking methode
  Efficiënt werken bereikt u niet alleen door de afstanden in het magazijn te minimaliseren maar ook door het kiezen van een passende orderpicking methode. Maak een goede afweging of u kiest voor het picken per order of het picken per artikel.
   
 3. Verminder menselijke fouten met een camera inspectie systeem
  Het maken van fouten is menselijk maar kan wel vervelend uitpakken voor uw klanten. Omdat er bij orderpicking veel personeel betrokken is, is het van belang om menselijke fouten te verminderen. Hoe? Door de implementatie van een camera inspectiesysteem. 

  Een camera inspectie systeem kan digitaal labels van elke doos scannen en inspecteren waardoor u incorrecte of reeds gescande dozen kunt onderscheppen.
   

Klantcase

Zeer recent hebben wij bij onze klant Frylink en Zonen een camera inspectie systeem geïmplementeerd om hun orderpicking proces te verbeteren. Bij hun worden orders door operators gepicked, handmatig gescand, verpakt in een omdoos en voorzien van een barcodelabel. 

Wij hebben boven de transportband camera inspectie systemen geïnstalleerd die de labels van elke doos inspecteren zodat incorrecte of reeds gescande dozen worden onderschept. Hiermee worden eventuele fouten in het orderpicking proces hersteld.
 

Lees de gehele case


Datalogic 300N camera

De Datalogic 300N camera is zeer geschikt voor het lezen van 1D barcodes, 2D barcodes en DPM codes. Deze camera beschikt over een zichzelf instellende focus waarmee de juiste belichting wordt geselecteerd voor het lezen van de codes. 

Het systeem is onder andere toepasbaar voor track & trace van producten, het lezen van DPM codes en het lezen van medische apparatuur.
 

Wilt u uw orderpicking proces optimaliseren?

Laat u dan adviseren door onze productadviseurs. Wij vertellen u graag wat onze producten kunnen betekenen voor uw bedrijf. 
 

Neem contact op
 

Zo optimaliseert u het orderpicking proces | Onze tips!
Nieuws
Een van de trends waar we met zijn allen niet meer omheen kunnen is Cloud software. Het is de manier om altijd en overal bij uw…
Nooit meer wachten op geprinte labels of de juiste hoeveelheid etiketten? Handmatig etiketten stapelen en bundelen is verleden…
GraphicALL groeit! In de eerste maanden van 2023 hebben we bij GraphicALL maar liefst twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen.…
Duurzame partnerschappen en relaties staan aan de basis van een succesvol bedrijf. Om onze klanten te voorzien van de beste…
Klantbehoeftes blijven in ontwikkeling en zorgen voor een veranderende vraag. Het nauwkeurig en efficiënt aanbrengen van…

COMPLEET

één aanspreekpunt voor alle identificatie technologieën

KENNIS

perfecte oplossingen door hardware en software te combineren

FULL COLOR

meest uitgebreide assortiment full color etikettenprinters in Nederland

SERVICE

eigen technische dienst en helpdesk

GraphicALL systems werkt o.a. samen met:
AfiniaLabel-Logo-grey.jpg
arca.png
bartender.jpg
datalogic.jpg
logo-dpr-srl-grey.png
dtm-grey.jpg
epson_logo-grey.jpg
honeywell.jpg
Labelmate-logo-grey.jpg
Markem_Imaje_Logo_grey.jpg
Loftware_Nicelabel_Logo_Stacked.png
movilitas-zw.png
quicklabel.jpg
Royal_Brinkman_Logo_grey.jpg
Toshiba-Leading-Innovation-Logo-gray.png
Unitech_logo-grey.jpg
sato-grey.png
vipcolor_logo-grey.png
Zebra_grey.jpg
Gratis advies 

Heeft u vragen over het identificeren van uw producten ? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten door het contactformulier hiernaast in te vullen.

Contact

Moment geduld...
Zoek een product