Vragen? 0165 - 349 480 Snel en vakkundig advies
GraphicALL systems: één leverancier, altijd de juiste oplossing

Levertijden etiketten lopen op door stakingen

Na de supply-chain problemen afgelopen zomer, heeft de etikettenindustrie nu te maken met langere levertijden door stakingen in diverse papierfabrieken in Finland en Spanje. Deze fabrieken produceren meer dan 25% van de papiersoorten die worden gebruikt voor het maken van zelfklevende etiketten in Europa. 

De stakingen in Finland

In Finland is een maandenlange staking aan de gang omdat werknemers in de papierfabrieken nieuwe arbeidsvoorwaarden willen. De staking is een gevolg van onenigheid met de vakbond, die al duurt vanaf vorig voorjaar. 

Oorspronkelijk zou de staking tot 22 januari duren, maar omdat er nog steeds geen overeenstemming is bereikt, duurt de staking voort. Op dit moment is zelfs al bevestigd dat de stakingen nog tot 2 april gaan duren. 
 

Statement van de Europese bond van labelmakers

Als reactie op de stakingen in Finland heeft European Label Associations (de Europese bond van labelmakers) in februari opgeroepen om de geschillen bij UPM-papierfabrieken op te lossen. De stakingen kunnen namelijk ernstige gevolgen hebben voor de etikettenindustrie, economie en de samenleving. 

Als gevolg van de stakingen kan er een zogenaamde ‘kettingreactie’ ontstaan met verregaande gevolgen voor onder andere de continuïteit van de productie van etiketten, de distributie van gelabelde goederen naar winkels en consumenten en de levering van zelfklevende etiketten aan FMCG-klanten. 

De rol van etiketten in onze samenleving

Etiketten spelen een grote rol in onze samenleving: ze zijn overal om ons heen. De zelfklevende etiketten worden in verschillende sectoren gebruikt zoals de AGF, productiebedrijven, chemische industrie en de pharmacie

Maar waarom worden etiketten eigenlijk gebruikt? Dat heeft met name te maken met informeren en adviseren maar ook met het onderscheidend vermogen van uw producten. Een goed etiket combineert regelgeving met een aantrekkelijk uiterlijk.  

Neem als voorbeeld eens een shampoofles: hier kunt u bijvoorbeeld altijd vinden hoe u het product moet gebruiken en welke ingrediënten het product bevat, daarnaast is de fles ook nog eens aantrekkelijk door het beeld- en kleurgebruik. 

Zelfklevende etiketten door GraphicALL systems

GraphicALL systems levert zelfklevende etiketten voor elke toepassing en bedrijfssector. We beschikken over een breed assortiment met onder andere eenvoudige blanco etiketten maar ook complexe full color etiketten en meerlaagse etiketten. 

Onze specialisten helpen u graag met het vinden van de beste materialen, afmetingen en afdrukken van uw etiketten. Wij werken enkel met de beste materiaal fabrikanten om te garanderen dat onze etiketten perfect werken in uw thermotransfer, inktjet of laserprinters.

Neem contact met ons op

Levertijden etiketten lopen op door stakingen bij leveranciers.
Nieuws
Barcodescanning is een essentieel onderdeel in de logistieke branche. Barcodescanners hebben zich door de jaren heen ontwikkeld…
Nadat wij in juli in de prijzen zijn gevallen bij de Loftware Channel Partner Awards, hebben we vorige maand weer een NiceLabel…
Recent hebben wij samen met BarTender een case gepubliceerd over het toepassen van de BarTender software bij één van onze…
Levensmiddelen dienen over een houdbaarheidsdatum te beschikken tenzij specifiek wordt vermeld dat dit niet hoeft. Bent u…
Markem Imaje introduceert een nieuwe print- en etiketteeroplossing om beter te kunnen voldoen aan ieders etiketteringsvereisten.…

COMPLEET

één aanspreekpunt voor alle identificatie technologieën

KENNIS

perfecte oplossingen door hardware en software te combineren

FULL COLOR

meest uitgebreide assortiment full color etikettenprinters in Nederland

SERVICE

eigen technische dienst en helpdesk

GraphicALL systems werkt o.a. samen met:
AfiniaLabel-Logo-grey.jpg
arca.png
bartender.jpg
datalogic.jpg
logo-dpr-srl-grey.png
dtm-grey.jpg
epson_logo-grey.jpg
honeywell.jpg
Labelmate-logo-grey.jpg
Markem_Imaje_Logo_grey.jpg
Loftware_Nicelabel_Logo_Stacked.png
movilitas-zw.png
quicklabel.jpg
Royal_Brinkman_Logo_grey.jpg
Toshiba-Leading-Innovation-Logo-gray.png
Unitech_logo-grey.jpg
sato-grey.png
vipcolor_logo-grey.png
Zebra_grey.jpg
Gratis advies 

Heeft u vragen over het identificeren van uw producten ? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten door het contactformulier hiernaast in te vullen.

Contact

Moment geduld...
Zoek een product