• No categories

Waarom GraphicALL?

  • Gratis telefonische helpdesk voor klanten
  • Hoog serviceniveau tegen scherpe prijzen
  • Eigen technische dienst
  • DE full colour printersspecialist in Benelux

GHS Thermo transfer printoplossing

Bekijk ons antwoord op uw GHS vraagstuk:

Productdetails voor GHS Thermo transfer printoplossing


De chemie een wereldwijde industrie van belang.
De productie en het gebruik van chemicaliën is een onontbeerlijke activiteit voor alle economieën ter wereld. Geschat wordt dat er wereldwijd, meer dan 1700 miljard U.S. dollar in deze industrie omgaat. Om de handel en het transport van chemicaliën in goeden banen te leiden, zijn er in de loop der jaren diverse regionale systemen ontstaan om deze goederen te identificeren, classificeren en te etiketteren.

Waarom een nieuw systeem ?
Doordat er verschillen zijn per land in de wijze waarop dit gebeurd, is de huidige situatie echter niet ideaal.  Het verschil in systemen is zo groot dat de ene stof in de EU als licht giftig is geclassificeerd terwijl deze in Mexico als extreem giftig is betiteld. Hierdoor is het voor bedrijven niet altijd duidelijk of hun etikettering voldoet aan de wettelijke eisen voor hun afzetmarkten en loopt men het risico van boetes of inbeslagname.
Daarnaast lopen de werknemers van de verwerkende bedrijven en hun klanten onnodig risico bij het gebruiken van de producten en is er kans op milieuschade. 

Wanneer treed het nieuwe systeem in werking?
Reeds in 1992 hebben de verschillende UN landen deze problematiek onderkend, en is tijdens de zogenaamde “Earth Summit” de grondslag gelegd voor een internationaal mandaat waarin gestreefd wordt naar een ‘globaal geharmoniseerd systeem voor de classificatie en identificatie van chemicaliën’. Na diverse ontwikkelingen en uitbreidingen, werd in Juli 2003 de GHS standaard geaccepteerd door de UN.
Diverse landen hebben de GHS wetgeving reeds geïmplementeerd, en de Europese Unie heeft besloten dat de etikettering van producten volgens EU-GHS norm ten laatste 1 december 2010 gerealiseerd dient te worden.

Wat verandert er op het etiket?
Met betrekking tot de etikettering zijn de volgende ingrijpende wijzigingen doorgevoerd:
De R(isk)- en S(afety)-zinnen van de Stoffenrichtlijn worden vervangen door H(azard)- en P(recautionnary)-zinnen (gevarenaanduiding en voorzorgsmaatregelen).

 OUDE SYMBOOL       W00312_1      

NIEUWE SYMBOOL W00512_1 

Het nieuwe systeem introduceert nieuwe pictogrammen. De oude pictogrammen met oranje achtergrond worden vervangen door (nieuwe) pictogrammen in een rode ruit. Het is niet toegestaan zwarte ruiten te gebruiken of voorgedrukte rode ruiten leeg te laten. Verder zijn er minimale afmetingen van de pictogrammen ten opzichte van het etiket gedefinieerd.

EU-GHS introduceert het signaalwoord 'gevaar' (danger) voor de meest gevaarlijke categorie binnen een klasse en 'waarschuwing' (warning) voor de minder gevaarlijke categorie binnen die klasse. Er zijn minimale etiketafmetingen ten opzichte van de verpakkingsinhoud vastgelegd.

Wat betekent dit voor mijn etiketteersysteem?
U zult de etiketlay-outs binnen uw systeem moeten voorzien van de nieuwe EU-GHS informatie. Denk hierbij aan de H&P zinnen, de nieuwe pictogrammen en de signaalwoorden. Wanneer u flexibel met de nieuwe pictogrammen en het bijbehorende roder kader wilt omgaan, moet uw systeem deze zelf in kleur kunnen printen. De minimale etiketformaten moeten kunnen verwerkt worden door uw etiketteersysteem, afhankelijk van de door u gebruikte verpakking.

 Welke oplossing hebben wij hiervoor?
Gebruikmakend van meer dan 10 jaar ervaring met etiketteersystemen en software, hebben wij in samenwerking met Toshiba TEC Europe een uniek systeem ontwikkeld. Hiermee bent u in staat om snel en flexibel te voldoen aan de eisen die EU-GHS wetten aan uw etikettering stellen.

 ghssysteem

Waaruit bestaat het systeem ?
Wij bieden u een ‘turn-key’ oplossing aan bestaande uit een 2 kleuren thermotransfer printsysteem in combinatie met etiketopmaak software, compleet met voorgedefinieerde GHS etiketformaten, pictogrammen, H&P zinnen in 23 talen en signaalwoorden.

Wat is daaraan zo bijzonder?
Ons systeem is de meest voordelige en snelle oplossing voor de creatie van EU-GHS compliant etiketten op rol.
Door gebruik te maken van thermotransfer technologie zijn wij in staat afdruksnelheden te bereiken van meer dan 200 mm per seconde en kunnen wij nagenoeg elk etikettenmateriaal verwerken. Door de toepassing van ribbon-save technologie, zijn de kosten per afdruk veel lager dan bij inkjet of laserprinters. De speciale samenstelling van onze thermotransfer linten zorgt voor een perfecte, krasvaste en zeewater bestendige afdruk op kunststof etiketten. Onze software wordt geleverd met de nieuwe EU-GHS informatie in 23 talen, u kunt dus meteen uw etiketten eenvoudig samenstellen en beginnen met printen. 

Kijk voor meer informatie over de GHS normering op:

http://www.ghs-helpdesk.nl/

Niet gevonden wat u zoekt?
Door onze jarenlange ervaring met etiketteeroplossingen voor diverse klanten kunnen we u helpen met vakkundig en betrouwbaar advies.

Bel ons op 0165-349 480 of mail naar info@graphicALL.com.

Meer Informatie